Coöperatie Duurzaam Zilverkamp

contact

Waarom Coöperatie Duurzaam Zilverkamp ?

De coöperatie is er voor en door de bewoners van de wijk Zilverkamp. Om ze te helpen met het verduurzamen van hun woning. Ook om woordvoerder te zijn namens de wijkbewoners met de gemeente Lingwaard in een samenwerking voor een toekomstige gasloze warmtevoorziening in onze wijk.

Wij werken op dit ogenblik aan een gedegen overzicht van duurzaamheidmaatregelen voor de individuele woningeigenaar waaronder:

 • informatie over verduurzaming
 • technische informatie over deze oplossingen
 • financiële en technische afspraken met leveranciers
 • subsidiemogelijkheden
 • mogelijkheid 1 op 1 informatie

Tot nu toe heeft de werkgroep activiteiten georganiseerd op het gebied van vloer- en spouwmuur isolatie. Dit betrof voornamelijk voorlichting en bemiddeling met geselecteerde  bedrijven. Als coöporatie willen we meer en richten we ons op:

 • Isolerend glas eventueel incl. Kozijnen
 • CV vernieuwing
 • Warmtepomp (Hybride)
 • Zonnepanelen elektrisch (PV) en thermisch
 • Subsidies
 • Financiering

We zoeken naar vormen voor informatie en bemiddeling. Er zullen voorlichtingsronden komen, er zijn plannen voor een duurzaamheids winkeltje en we bouwen voort op het lopend project waarin na een  duurzaamheidsopname van de totale woning er een verduurzamingsplan wordt opgemaakt waarna er bemiddeld kan worden bij collectieve aanpassingen van de woning.

De coöperatie werkt nauw samen met het Energieloket dat georganiseerd wordt door Lingewaardenergie.

Wooneigenaren en de energietransitie

Woningeigenaren zullen in de coöperatie nauw betrokken worden in de plannen van de energietransitie die door de gemeente wordt uitgevoerd. Tot nu toe is de werkgroep niet tevreden over de manier waarop dit door de gemeente wordt aangepakt en de participatie van de wijkbewoners daarbij. We zijn in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en de vorderingen.

Contact


* Deze velden zijn verplicht.

Het laatste nieuws

Coöperatie Duurzaam Zilverkamp informeert u hier over het laatste nieuws.

Activiteiten

Regelmatig is CDZ bereikbaar op het informatiepunt of een Energie Café. Ook het Energieloket is elke maand te vinden op de Zilverkamp.

Activiteiten Coöperatie

De coöperatie is betrokken bij diverse activiteiten rondom energie op de Zilverkamp. Wilt u uw energieverbruik meten? Of een warmtebeeld van uw woning om de warmteverliezen te vinden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Doel  Coöporatie

De  coöperatie heeft als belangrijk doel  gesprekspartner te zijn van de gemeente in de ontwikkeling van de toekomstige duurzame warmtevoorziening in de wijk Zilverkamp en woningeigenaren te ondersteunen in de verduurzaming van hun woning.

lees verder